Eigen doelpunt bezorgt Anderlecht Supercup

Anderlecht heeft zijn eerste prijs van het seizoen al binnen. De landskampioen won de Belgische Supercup door zondag in Brussel Lokeren met 2-1 te verslaan. De wedstrijd werd beslist door een eigen doelpunt van Denis Odoi in de allerlaatste minuut. Voor Anderlecht is het de twaalfde Supercup in de clubhistorie. Lokeren won de prijs nog nooit.

Na een halfuur spelen was Anderlecht voor een eerste keer op voorsprong gekomen door een goal van Aleksandar Mitrovic. Hamdi Harbaoui maakte een kwartier voor tijd met een kopbal gelijk. Omdat er bij de Belgische Supercup geen verlenging wordt gespeeld, leken penalty's uitkomst te moeten bieden. Door een ongelukkige actie van Odoi was dat echter niet nodig.

Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat Anderlecht ten koste van Lokeren de Supercup wint. In 2012 won de Brusselse club met 3-2.