Go Ahead ziet af van Cabral

FC Twente-aanvaller Jerson Cabral hoeft er niet op te rekenen dat een transfer naar Go Ahead Eagles nog zijn doorgang zal vinden. Go Ahead Eagles-coach Foeke Booy houdt niet van de handelswijze die kamp-Cabral erop nahoudt, al had de oefenmeester hem graag naar Deventer gehaald.

"Ik heb tot op heden vanuit hem of zijn management niets meer vernomen en dus ga ik ervan uit dat het enthousiasme niet al te groot is. Mijn aandacht voor Cabral is aan het afvloeien", zegt Booy tegen RTV Oost.

"Ik weet niet hoe spelers soms kijken naar Go Ahead Eagles. Misschien denken ze 'het is een kleine club', maar dat is het niet. Ik wil alleen werken met enthousiaste spelers, en als ik bij een eventuele nieuwe speler het gevoel krijg dat hij niet enthousiast is, dan verleg ik mijn aandacht."

Booy hoopt spoedig met een andere aanvaller op de proppen te komen. De coach houdt nog even in het ongewisse wie hij precies wil aantrekken. "Ik ga met deze speler praten op basis van enthousiasme en hij wilde eerst luisteren naar mij, dus dat gaan we doen."

Cabral maakte de overstap van Feyenoord naar FC Twente, maar kwam nooit uit de verf in Enschede. In het voorbije seizoen speelde hij voor ADO Den Haag. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij de Zuid-Hollanders ontstonden er ook al vraagtekens over de motivatie van de buitenspeler.