Lotto: deal met Belkin-ploeg nog niet rond

Lotto ontkent dat het al rond is met de Belkin-wielerploeg om volgend jaar hoofdsponsor te worden. Dat doet het kansspelbedrijf naar aanleiding van berichten in De Telegraaf van maandag. Wel erkent het bedrijf dat er gesprekken zijn.

"Lotto heeft onlangs het initiatief genomen om schaatsploeg Team BrandLoyalty en het Belkin Pro Cycling Team bij elkaar te brengen om een unieke samenwerking te onderzoeken", geeft marketingdirecteur Arno de Jong aan.

Volgens De Jong zijn er dus gesprekken gaande. "Er is echter nog niets definitief." Wel klopt het dat Lotto denkt aan een sponsorschap in de schaatssport en de wielersport. "In welke vorm is op dit moment nog onduidelijk. Het is te vroeg om in te gaan op verdere details. Indien dat verandert, komen we met nieuws."

De unieke samenwerking bestaat er volgens Lotto uit dat de ploegen vooral op 'organisatorisch en commercieel vlak' kunnen samenwerken. De schaatsploeg en de wielerploeg zouden sporttechnisch volledig gescheiden blijven.

De Belkin-ploeg is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen. Het Amerikaanse elektronicabedrijf dat nu nog zijn naam aan de ploeg geeft, draait de geldkraan aan het einde van dit jaar dicht, zo werd vorige maand bekend.