Gunnewijk breekt schouder in BeNe Ladies Tour

Loes Gunnewijk heeft in de BeNe Ladies Tour haar schouder gebroken. In de laatste etappe viel de wielrenster van Orica-AIS. Gunnewijk stond op dat moment derde in het algemeen klassement. In de eerste etappe werd de 33-jarige Zwolse vijfde en in de tijdrit eindigde ze als vierde.

Gunnewijk wist meteen dat het over was na de val, zo schrijft ze op haar website. "Na dertig kilometer koers zat een kasseistrook, net voor een tussensprint. We reden er met drie rensters naartoe en ik wilde de strook volle bak oprijden, maar er lag grind op de weg. Voor ik het wist ging ik onderuit. Daarbij stak ik mijn linkerarm uit en dat had ik niet moeten doen."

In de bovenarm van Gunnewijk zit een breuk en ook zit een stukje bot los. Ze hoeft niet geopereerd te worden. Gunnewijk moet de komende zes weken een mitella dragen en kan daardoor niet buiten fietsen. Of de renster dit seizoen nog in actie komt is nog maar de vraag. "Als je zes weken vanaf nu rekent, zit je al op eind augustus of begin september. Ik heb helaas al vaker klappen gehad op de linkerarm en weet gewoon dat dit tijd kost."