Sahar tekent contract bij Willem II

Willem II heeft zich versterkt met spits Ben Sahar. De voormalig speler van Chelsea tekent een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen, melden de Tilburgers. Sahar komt over van Hertha BSC dat hem het laatste half jaar verhuurde aan Arminia Bielefeld. In 2009 speelde de Israëlisch international al een halfjaar in de eredivisie bij De Graafschap.

Trainer Jurgen Streppel zegt op de clubsite dat Willem II Sahar al langer wilde. "Twee jaar geleden werden de eerste contacten gelegd en na een lang proces zijn we blij dat de transfer nu is afgerond." De coach is ervan overtuigd dat Sahar de club naar een hoger plan kan tillen. "Met zijn ervaring bij topclubs in Engeland, Spanje en Duitsland is hij van grote waarde in de selectie."

Sahar maakte in 2006 de overstap van Hapoel Tel Aviv naar Chelsea. Voor de Londenaren speelde de 24-jarige spits drie wedstrijden in de Premier League. Daarna speelde Sahar onder meer voor Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday, Espanyol en Auxerre.