Tankink opgelucht dat sponsor aanstaande is

Bram Tankink is opgelucht dat de Belkin-wielerploeg in gesprek is met Lotto om volgend jaar hoofdsponsor te worden. Dat vertelde de wielrenner op de tweede rustdag van de Tour de France aan de NOS. "Ik hoopte al dat er vandaag wat bekend zou worden, want anders zou het wel heel erg krap worden voor een nieuwe sponsor. Het is een hele opluchting dat een deal aanstaande is."

Ook over de samenwerking met de BrandLoyalty-schaatsploeg is Tankink enthousiast. "De combi wielrennen en schaatsen is heel erg goed. Het zijn dezelfde soort liefhebbers die je bij de sport betrekt." Tankink denkt dat de samenwerking goed is voor de hele Nederlandse sport.

De 35-jarige Tankink hoopte eigenlijk dat er op de eerste rustdag al iets naar buiten zou komen. "Dat gebeurde niet en toen merkte je de volgende ochtend dat de stemming in de ploeg iets veranderende. Ik begon ondertussen al na te denken over wat ik volgend jaar ga doen, maar ik hoop dat ik nog een paar jaar kan fietsen." Officieel hebben de renners nog niks gehoord over de toekomst.