Gerrard stopt als Engels international

Steven Gerrard heeft besloten om niet meer voor de Engelse nationale ploeg in actie te komen. De speler en aanvoerder van Liverpool en de nationale ploeg vind het na 114 interlands in 14 jaar genoeg geweest.

"Dit is een erg moeilijke beslissing geweest, een van de lastigste uit mijn carrière", aldus de 34-jarige Gerrard. "Dit heeft me hoofdbrekens bezorgd sinds ik terugkeerde uit Brazilië, maar ik denk dat dit het juiste besluit is om op hoog niveau te blijven spelen en alles te kunnen geven voor Liverpool. Dat we weer Champions League spelen is daarin een belangrijke factor."

"De supporters zijn altijd geweldig geweest, niet in het laatst in Brazilië, waar ze achter de ploeg bleven staan ondanks de teleurstellende resultaten. Ik wil ook Roy Hodgson bedanken, vooral omdat hij mij de aanvoerdersband gaf toen hij aan deze baan begon. Daarmee maakte hij mij de trotste man van het land en zorgde hij ervoor dat een jongensdroom werkelijkheid werd. Maar ook voor het begrip dat hij de afgelopen weken heeft getoond."

Gerrard wist op twee WK's (2002 en 2006) en op twee EK's (2004 en 2012) de kwartfinale te bereiken. Bij het afgelopen WK in Brazilië eindigde hij met de ploeg met één punt uit drie duels als laatste in de groep.