Kroos: "Wilde weg na gesprek met Bayern"

Toni Kroos heeft laten weten dat hij aanvankelijk bij Bayern München wilde blijven, maar dat de stukgelopen onderhandelingen zorgden voor een vertrekwens.  De 24-jarige middenvelder maakte afgelopen week de overstap naar Real Madrid voor 25 miljoen euro. Kroos had bij Bayern een contract tot de zomer van 2015, maar een verlenging van deze verbintenis zat er niet in.

"Ik begon over een vertrek na te denken toen de onderhandelingen met Bayern onsuccesvol bleken", zegt hij op de officiële website van de Duitse voetbalbond. "Bayern had altijd mijn voorkeur en tot die tijd heb ik niet met andere clubs gesproken."

"Daarna ben ik gaan nadenken over een transfer. Toen ik met Duitsland wereldkampioen werd, wist zeker ik dat ik een nieuwe uitdaging wilde", vervolgt de spelverdeler. "Er waren meer clubs geïnteresseerd, maar ik wilde alleen naar Real Madrid."

"Het is niet zo dat ik me niet gewaardeerd voelde." Berichten in Duitse media suggereerden namelijk dat Kroos het niet kon vinden met trainer Pep Guardiola, maar hier blijkt niets van waar. "Ik speelde bij een van de grootste clubs en heb bij verschillende coaches een basisplaats gehad."

"Guardiola en (technisch directeur, red.) Matthias Sammer waren erg belangrijk voor me, evenals de supporters van de club. Maar Real Madrid is gewoon een enorme uitdaging. De club is over de hele wereld bekend. Bij de presentatie werd voorzitter Florentino Pérez onderbroken door het gejuich van de fans, dat heb ik nog ooit gezien!"