Huurdeal Rekik en PSV in ijskast

Karim Rekik moet nog maar afwachten of hij ook komend seizoen onder contract staat bij PSV. De verdediger is met Manchester City meegereisd op trainingskamp naar de Verenigde Staten. Daardoor staat zijn overgang naar de Eindhovenaren op een laag pitje.

PSV wil de 19-jarige Rekik graag nog een jaar huren van zijn Engelse werkgever. City heeft tot minimaal 2 augustus de beschikking over Rekik. Dat zou inhouden dat de centrale verdediger sowieso niet met PSV kan aantreden in de voorronde Europa League-wedstrijden die voor de Brabanders op het programma staan.

PSV begint sterk verzwakt aan de volgende ronde van de Europa League. De club mist ook Georginio Wijnaldum, Arias en Memphis Depay omdat zij deelnamen aan het WK voetbal in Brazilië. Het drietal keert pas aan het einde van de voorbereiding terug in Noord-Brabant.

In Eindhoven is men hoopvol over een nieuwe huurdeal met Manchester City. De talentvolle Rekik maakte een stormachtige ontwikkeling door onder trainer Philip Cocu. Hij speelde 25 competitieduels in het shirt van PSV en verdiende met zijn optredens een uitnodiging voor Oranje.