Alonso prijst Red Bull-coureur Ricciardo

Ferrari-coureur Fernando Alonso heeft Red Bull-coureur Daniel Ricciardo na afloop van de Grand Prix van Duitsland geprezen. De Australiër maakte voor aanvang van dit seizoen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing en heeft in die tijd bewezen een enorm goede coureur te zijn.

Alonso: "Daniel is een verrassing uit Australië, hij doet het echt fantastisch. Volgens mij ligt hij na de eerste tien races met 7-3 voor op Sebastian Vettel en niemand had dat verwacht. Hij is erg goed bezig. In Duitsland vocht hij erg slim, telkens de slipstream pakkend wanneer ik hem inhaalde en daarna erg laat te remmen, laat aan te vallen en de bocht niet te missen. Hij reed erg, erg slim en bleef hierbij binnen de regels. Het was een fraai gevecht."

Dat Alonso uiteindelijk vijfde werd en Ricciardo zesde deerde Red Bull-teambaas Christian Horner niet. Sterker nog, hij prees Ricciardo die een inhaalrace moest rijden nadat hij uitweek voor de crashende Felipe Massa en Kevin Magnussen. "Het was prachtig racen tussen Fernando en Daniel. Het mooiste vanuit ons perspectief was dat Daniel niet opgaf en je de vechtersmentaliteit in hem kon zien. De passeeracties hadden op vele manieren Nigel Mansell-achtige proporties. Dit was Formule 1 op zijn best."