Darter Lewis gunt Gilding geen leg, King verslaat Huybrechts

Vanavond werden de laatste partijen gespeeld in de eerste ronde van het World Matchplay in Blackpool. Adrian Lewis was veel te sterk voor Andrew Gilding en Mervyn King kon eenvoudig afrekenen met Kim Huybrechts. Er stonden nog twee andere partijen op het programma.

Peter Wright - Stephen Bunting
Wright mocht aan de partij beginnen. Bunting, die debuteert in Blackpool, wist direct een break te plaatsen in de eerste leg. Op 3-4 kon Bunting uitlopen naar 3-7. Snikebite had vandaag het spel niet om deze achterstand om te buigen. Hij gooide een gemiddelde van 89,12 en had slechts een checkoutpercentage van 21,43% (6 uit 28).

Bunting won uiteindelijk de partij met 6-10. Hij had een gemiddelde van 92,36.

Mervyn King - Kim Huybrechts
Op 2-2 wist King met een 82-finish een break te pakken en met een 81-finish kwam hij op 4-2. Op 6-4 plaatste King een tweede break. Huybrechts bleef scorend achter bij King en had in het slot van de partij niets meer in te brengen.

The King won met 10-4. De Engelsman noteerde 101,06 gemiddeld. Huybrechts kwam tot 92,53 gemiddeld.

Adrian Lewis - Andrew Gilding
Op papier de minste wedstrijd van de avond. Dit bleek ook wel binnen een mum van tijd stond het 5-0 voor Lewis. Vijf legs later was een whitewash een feit. Lewis won met 10-0.

De darter die eerder dit jaar de UK Open wist te winnen stond met 110,51 gemiddeld heel goed te gooien. Gilding had een gemiddelde van achttien punten minder.

Gary Anderson - Jamie Caven
Caven kwam 3-5 voor. Halverwege de wedstrijd stond het 5-5 door een 145 en een 87-finish van Anderson. Anderson had meer 140+-worpen dan Caven, maar Jabba was beter in het finishen (30% om 50%).

In het tweede deel van de partij kon Anderson zijn finishen verbeteren en kon daardoor het verschil maken. Hij trok de partij met 10-8 maar zich toe.

Tweede ronde - beide avonden beginnen om 20.00 uur

Dinsdag 22 juli
Andy Hamilton v Dave Chisnall
James Wade v Richie Burnett
Michael van Gerwen v Ian White
Simon Whitlock v Raymond van Barneveld

Woensdag 23 juli
Paul Nicholson v Wes Newton
Stephen Bunting v Anderson/Caven
Phil Taylor v Michael Smith
Lewis/Gilding v Mervyn King