FC Kopenhagen wil niet naar Oekraïne

FC Kopenhagen ziet het niet zitten om op bezoek te gaan bij het Oekraïense Dnipro Dnjepropetrovsk in de derde voorronde van de Champions League. De club wil het duel van 29 juli in een ander land afwerken en krijgt steun van de Deense voetbalbond DBU. De UEFA vindt echter dat er gewoon kan worden gespeeld in Oekraïne.

"We zijn zeer bezorgd dat de UEFA een team wil sturen naar een land en regio waar momenteel heel weinig vliegtuigmaatschappijen willen landen", vertelt voorzitter Jesper Møller van de DBU. "Het Deense ministerie van buitenlandse zaken noemt het gebied instabiel en raadt iedereen ten zeerste af om nu naar Oost-Oekraïne te reizen."

FC Kopenhagen en de DBU trokken al meermaals aan de bel bij de UEFA, maar de Europese voetbalbond is tot dusver niet te vermurwen. Toch geven ze niet op. "Wij werken er hard aan om ervoor te zorgen dat het duel naar een neutrale locatie wordt verplaatst", aldus Møller.

Dnjepropetrovsk ligt op zo'n tweehonderd kilometer van Donetsk. Rondom die Oost-Oekraïense stad woedt al maanden een strijd tussen het leger en pro-Russische separatisten. De spanning liep nog hoger op als gevolg van de vliegramp van donderdag, waarbij 193 Nederlanders om het leven kwamen.