"Gerrard kan nog twee seizoenen mee"

Steven Gerrard nam maandag afscheid als international van Engeland, maar Ian Rush en Robbie Fowler vinden dat de routinier nog altijd van waarde is voor Liverpool. Gerrard (34) besloot deze week na 114 interlands te bedanken voor de nationale ploeg. Met Engeland werd hij op het WK in Brazilië in de groepsfase uitgeschakeld.

Voormalig Liverpool-spits Rush verwacht niet dat de aanvoerder van Liverpool op korte termijn ook afscheid neemt bij The Reds. "Het speelt ook mee hoe de manager met hem omgaat. Ik denk dat Steven Gerrard nog twee seizoenen mee kan komen", zei Rush tegen FourFourTwo. "Het gaat niet alleen om de prestaties op het veld, maar ook om mensen motiveren. Steven is een echte leider. We hebben een leider nodig."

Respecteren
"Ook als een leider niet meer op de toppen van zijn kunnen speelt, heb je zo'n speler nodig", aldus de Welshman. Voormalig ploeggenoot van Gerrard, Fowler sluit zich aan bij de woorden van Rush. Hij respecteert het besluit van de middenvelder om niet langer voor Engeland uit te willen komen.

"We moeten niet vergeten wat Gerrard voor Engeland heeft betekend en hoe goed hij heeft gespeeld. We moeten zijn besluit respecteren. Het is een trieste dag. Hij was vorig seizoen één van de beste spelers in de Premier League. Steven beslist uiteindelijk zelf, maar ik denk dat hij nog van waarde kon zijn."