Sahar: "Ik kon belofte niet inlossen"

Ben Sahar keert dit seizoen terug in de Eredivisie. De Israëliër gaat aan de slag bij Willem II. In het verleden speelde de aanvaller op huurbasis voor De Graafschap. Sahar (24) meldde zich in januari 2009 in Doetinchem. De Graafschap huurde de spits van Chelsea. De Engelsen namen Sahar drie jaar daarvoor over van Hapoel Tel Aviv.

Chelsea hoopte een nieuwe topspits in huis te hebben gehaald, maar de samenwerking pakte anders uit. In het shirt van De Graafschap kwam Sahar tot zes goals in 24 wedstrijden. De Israëliër keerde vervolgens terug naar Chelsea. Sahar speelde tussen 2006 en 2009 vijf duels voor The Blues. Na zijn vertrek uit Londen speelde de spits voor Espanyol, Hapoel Tel Aviv, AJ Auxerre, Hertha BSC en Arminia Bielefeld.

Belofte
Sahar mocht deze zomer transfervrij vertrekken bij Hertha BSC. Willem II hapte toe en hoopt met de 30-voudig international in de Eredivisie te blijven. Sahar heeft vertrouwen in de samenwerking met trainer Jurgen Streppel. "Het is prettig om met een trainer te gaan werken die echt vertrouwen in mij heeft", zei hij tegen De Telegraaf.

"Toen ik als zestienjarige jongen naar Chelsea vertrok werd er vanuit mijn geboorteland Israël veel van mij verwacht", aldus Sahar. "Ik was het grootste talent van het land en debuteerde op zeventienjarige leeftijd al in de nationale ploeg. De verwachtingen waren te hooggespannen. Ik kon mijn belofte niet inlossen."