Polkamp neemt nog geen afscheid van hockey

Amsterdam kan ook volgend seizoen een beroep doen op Sophie Polkamp. De verdediger van de hoofdstedelingen heeft aangegeven nog een jaar door te gaan met tophockey. Ook Jacky Schoenaker, Kiki Collot d’Escury, Judith Zeevenhooven en Pien Holleman hebben hun contract bij Amsterdam verlengd.

Al na de gewonnen finale van de EuroHockey Club Champions Cup hintte de oud-international al op een voortzetting van haar carrière. "k heb niet het gevoel dat de EHCCC mijn eindstation is", legde de 29-jarige Polkamp destijds uit. "Ik denk dat ik nog één jaar doorga, maar dat heb ik nog niet voor honderd procent besloten. Daar heb ik deze zomer nog de tijd voor.’"

Waasdorp kan dus volgend seizoen een beroep doen op de ervaren verdediger. Zoals de coach al eerder aan hockey.nl meldde, keren Emily Hurtz en Eefje Kimmel niet terug bij het vaandelteam. Sterre Deetman, Saartje Steins Bisschop en keepster Vita Bresser spelen volgend seizoen wel voor de Europees clubkampioen, zij schuiven door vanuit de jeugd.