Mourinho: "Klaar om kampioen te worden"

José Mourinho gaat het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet. De manager van Chelsea wil met The Blues een gooi doen naar de eerste landstitel sinds 2010. Chelsea eindigde vorige seizoen derde op vier punten van kampioen Manchester City.

In de Champions League strandde het team van Mourinho in de halve finales tegen Atlético Madrid. "Als ik er geen vertrouwen in zou hebben dat we het beter gaan doen, zou ik vertrekken", zei de Portugees tegen Engelse media.

"Ik zou naar huis gaan en iemand anders mijn plaats laten innnemen als ik geen vertrouwen meer heb. Maar de Premier League is competitief. Engeland is het enige land waar elk jaar vijf tot zes clubs om de titel strijden. Je hebt de clubs uit Manchester, Liverpool en de clubs uit Londen: Spurs, Arsenal en wij."

Ervaring
"Er zijn veel clubs die kampioen van Engeland kunnen worden. Dat maakt het ook zo leuk om naar te kijken. Wij hebben veel respect voor de tegenstanders, maar wij zijn klaar om kampioen te worden. We zijn klaar voor de strijd", verklaart Mourinho, die ook voor de derde keer de Champions League-titel wil winnen.

"Vorig seizoen bereikten we de halve finales. We hadden toen een erg jong team. We hebben nu nieuwe spelers binnen gehaald om een nieuw team te bouwen. We zijn nog sterker geworden. De jonge spelers hebben ook meer ervaring", aldus Mourinho, die in 2005 en 2006 met Chelsea Engelse kampioen werd.