James: "Een droom is uitgekomen"

James Rodríguez is dinsdagavond gepresenteerd bij Real Madrid. De Colombiaan is trots dat hij voor De Koninklijke gaat spelen. Rodriguez tekende tot medio 2020. De topscorer van het afgelopen WK komt voor 88 miljoen euro over van AS Monaco.

Bij Real Madrid draagt hij rugnummer 10. "Een droom is uitgekomen. Ik wil iedereen bedanken die vandaag met mij meegekomen is", zei Rodríguez tijdens de presentatie. "Ik hoop op een mooie tijd en wil veel prijzen winnen."

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez sprak zich uit over de tweede topaankoop van de Madrilenen. De Spaanse grootmacht haalde eerder Toni Kroos weg bij Bayern München. "We hebben vorig seizoen twee titels gewonnen, maar ik denk dat we deze zomer alleen maar sterker zijn geworden", aldus Pérez.

Thuis
Pérez vervolgt: "Real Madrid wil altijd prijzen winnen en daarom kunnen we niet stil blijven zitten. We hebben iemand gekocht die de voetbalfans verwend en één van de sensaties was op het WK. Welkom James Rodriguez, de winnaar van de Gouden Schoen (topscorer, red.) en de maker van het mooiste doelpunt op het WK in Brazilië."

"Je hebt nooit jouw voorkeur voor ons shirt verborgen. De droom voor jou gaat beginnen. Je droomde ervan het shirt van voorbeelden als Zidane, Raul en Beckham te dragen. Jouw familie en jouw land moeten trots op jou zijn. Beste James, Bernabeu is nu jouw thuis", aldus Pérez, die zich richtte tot Rodríguez.