Gudelj blij met aanstelling Advocaat

Servisch international Nemanja Gudelj kijkt uit naar een nieuwe samenwerking met Dick Advocaat. De Hagenaar werd dinsdag aangesteld als bondscoach van Servië. Gudelj (22) leerde Advocaat kennen als trainer van AZ. De oud-bondscoach van onder meer Oranje en Rusland besloot na vorig seizoen uit Alkmaar te vertrekken.

Advocaat wilde nog eens aan de slag bij een nationale voetbalbond en ging in op een aanbieding van de Servische bond. "Het is een goede zet geweest Advocaat bondscoach te maken", zei 4-voudig international Gudelj tegen Voetbal International. "Ik heb alleen maar goede ervaringen met hem. Wat ik vorig seizoen altijd zo mooi vond bij AZ, was dat het altijd leek of hij zelf nog meespeelde."

"Zeker gezien zijn leeftijd vind ik dat opmerkelijk. Zodra hij opsprong van de bank maakte hij met zijn fanatisme ook echt iets los bij de spelers. Hij is een trainer die houdt van dominant en agressief voetbal. Dat past wel bij Servië. Advocaat heeft veel ervaring met diverse landen."

Kwaliteiten
"En dat hij de taal niet machtig is, zal geen probleem zijn. Ik denk dat tachtig procent in het buitenland speelt. Die jongens spreken allemaal goed Engels", aldus de middenvelder van AZ. Advocaat moet Servië de komende twee jaar naar het EK in Frankrijk leiden.

"We hebben een vrij jonge groep, met Aleksandar Kolorov van Manchester City en Branislav Ivanovic van Chelsea als routiniers. Daarnaast kent Advocaat natuurlijk ook de spelers die in Nederland hebben gezeten, zoals Dusan Tadic, Filip Djuricic en Miralem Sulejmani. Onze selectie heeft veel kwaliteit, dus ik verwacht niet dat de trainer veel zal veranderen", besluit Gudelj.