Van Gaal mag 'Bale-record' breken

Louis van Gaal heeft bij Manchester United de vrijheid gekregen om veel geld uit te geven aan nieuwe spelers. De directie van de club schroomt grote bedragen niet. Ed Woodward, algemeen directeur van Manchester United, laat in gesprek met The Guardian weten dat er na Luke Shaw (veertig miljoen) en Ander Herrera (37 miljoen) nog een paar topaankopen naar Old Trafford kunnen komen.

"Wij zijn bereid om veel geld uit te geven, dat schromen we zeker niet", aldus de bestuurder. Gareth Bale kwam vorig jaar voor ongeveer honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. "Of een dergelijk record wordt gebroken, daar kijken we niet naar. Maar als een speler bij ons past, dat zijn we bereid om veel geld te spenderen."

"We hebben geen limiet wat betreft ons transferbudget, dat heb ik al eerder aangegeven", vervolgt Woodward. "We staan in een financieel uitstekende positie en zijn in staat om grote spelers naar United te halen. Maar zomaar veel geld uitgeven doen we niet."

Louis van Gaal staat voor een oefentrip met United in de Verenigde Staten. Als de coach een goed beeld van de selectie heeft, zal hij mogelijk pas spelers halen. "Hij neemt uiteindelijk de beslissing. De afgelopen maanden zijn al diverse spelers bekeken, maar we halen niemand die hij niet wil."