"Geen bod ontvangen op Sneijder"

Galatasaray verwacht dat Wesley Sneijder ook komend seizoen in Istanbul speelt. De middenvelder wordt gelinkt aan AS Monaco en Manchester United. Sneijder (30) zou een transferclausule van twintig miljoen euro in zijn contract hebben staan. De 105-voudig international heeft bij Galatasaray nog een verbintenis tot medio 2016.

AS Monaco en Manchester United moeten diep in de buidel tasten, stelt Galatasaray-voorzitter Unal Aysal. Aysal weet dat doelman Fernando Muslera ook wordt gevolgd door diverse Europese topclubs. "We hebben geen enkel bod ontvangen op Muslera en Sneijder", zei de preses van de Turkse topclub tegen Turkish-Football.com. "Deze spelers zijn heel belangrijk. Daarom zijn ze ook waardevol."

Afgeschrikt
"We laten Sneijder en Muslera niet gaan voor een bedrag onder de vraagprijs. Daarmee hebben we wel enkele partijen afgeschrikt denk ik", aldus Aysal. "Als clubs hen willen kopen dan zullen ze aan de transferclausules moeten voldoen. Als dat gebeurt, kunnen we een transfer niet weigeren."

Galatasaray-coach Cesare Prandelli wil Sneijder behouden voor Cim Bom. "Wesley is een hele belangrijke speler voor mijn team", zei de opvolger van Roberto Mancini. "Ik word vrolijk van de trainingen tot nu toe. Iedereen werkt hard. Ik ben ervan overtuigd dat ik met Galatasaray de juiste keuze heb gemaakt."