Clippers-coach Rivers stapt op als Sterling blijft

Los Angeles Clippers-trainer Doc Rivers stapt op als eigenaar Donald Sterling de NBA-ploeg niet verkoopt. Dat heeft Rivers laten weten aan algemeen directeur Richard Parsons. "Doc heeft het misschien wel moeilijker met deze situatie dan ieder ander", zei Parsons dinsdag tijdens het proces dat duidelijk moet maken of Sterlings vrouw Shelly de Clippers mag verkopen aan Steve Ballmer.

Volgens Rivers, die zwart is, hebben ook andere werknemers van het team aangegeven niet onder Sterling willen werken. De 80-jarige vastgoedmagnaat raakte eerder dit jaar in opspraak door racistische uitspraken. De NBA, die hem al beboette en schorste voor het leven, wil hem weghebben. Sterling kondigde eerst aan dat aan te vechten, besloot zich er toen bij neer te leggen, maar veranderde vervolgens opnieuw van gedachten.

Shelly besloot eigenhandig een deal met oud-Microsoft-topman Ballmer te sluiten, nadat twee artsen hadden verklaard dat haar man geestelijk niet meer bij was. Sterling en zijn advocaten claimen echter dat ze hem onder valse voorwendselen aan een onderzoek hebben onderworpen.