Guardiola: "Als ik niet win, moet ik weg"

Pep Guardiola beseft dat hij komend seizoen met Bayern München opnieuw prijzen moet winnen. De Spanjaard veroverde vorig seizoen de dubbel in Duitsland. Guardiola volgde een jaar geleden Jupp Heynckes op bij Bayern. Voorganger Heynckes won twee jaar geleden de Champions League, Bundesliga en DFB Pokal.

Guardiola greep vorig seizoen naast de Champions League-titel. Bayern werd in de halve finales uitgeschakeld door Real Madrid (5-0). "Er zijn geen geheimen. Als ik geen prijzen win, komt er een andere coach volgend jaar. Dan moet ik weg", zei Guardiola tegen Duitse media. "Ik probeer mijn uiterste best te doen en geef alles wat ik in mij heb. Net als bij Barça. Ik moest mij aanpassen aan een nieuw land en een andere voetbalstijl."

Speelwijze
"Ik hoop mij aan te passen aan Bayern en ik hoop dat de spelers zich kunnen vinden in mijn ideeën. Dat is een proces dat langer duurt dan één jaar. Maar we hebben de Bundesliga en DFB Pokal gewonnen vorig seizoen. Wat tegen Real Madrid gebeurde was beschamend. Een gemiste kans voor ons."

Guardiola stelt dat andere clubs steeds de speelwijze van Barcelona willen kopiëren. "Het gaat er om of je erin gelooft. Ik denk niet dat Engeland en Italië op het WK werden uitgeschakeld door een verkeerd systeem of dat Duitsland juist won door een goed systeem. Spanje verloor ook en houdt vast een de speelwijze. Coaches en spelers moeten ook geduld hebben."