Bruma: "Niet meer door ondergrens"

Jeffrey Bruma hoopt met PSV mee te doen om de landstitel. De Eindhovenaren eindigden vorig jaar na wisselvallige prestaties op een teleurstellende vierde plek. PSV hoopte vorig seizoen met Ajax, Feyenoord en FC Twente te strijden om de landstitel. De Brabanders moesten in de winterstop eigenlijk al afscheid nemen van de titeldroom.

Na een sterke start van de tweede seizoenshelft en een zwak slot van het seizoen moest PSV genoegen nemen met de vierde plek. De ploeg van trainer Phillip Cocu komt deze zomer uit in de voorronde van de Europa League. Bruma (22) hoopt dat PSV minder wisselvallig gaat presteren komend seizoen. "Vanaf dag één van de voorbereiding wordt hierop al gehamerd door de staf", zegt de oud-speler van Chelsea en Hamburger SV tegenover Metro.

Constant
"Goede wedstrijden zullen straks ook zeker worden afgewisseld met minder goede wedstrijden. Maar die minder goede wedstrijden moeten we wel winnen. Dan kun je verder. We mogen niet meer door de ondergrens zakken", aldus Bruma, die vorig seizoen een centraal duo vormde met Karim Rekik.

Manchester City haalde Rekik terug, maar PSV hoopt de enkelvoudig international nog een seizoen te huren. Bruma weet wat PSV moet doen. "Op de nul spelen en in de laatste minuten de winst pakken. Als je dat kunt opbrengen draai je ook een constanter seizoen", besluit de 6-voudig international.