Van Gaal: "Tot nu toe fantastisch"

Louis van Gaal kijkt terug op een geslaagde eerste week bij Manchester United. De nieuwe manager verblijft met de selectie van The Red Devils in de Verenigde Staten. Van Gaal werd vorige week gepresenteerd bij Manchester United en stond donderdag voor het eerste op het trainingsveld. Een dag later vlogen de technische staf en de selectie naar de VS voor een oefentrip.

"Het is tot nu toe fantastisch", zei Van Gaal in Rose Bowl Stadium in aanloop naar het oefenduel met LA Galaxy. "Je denkt vast dat iedere coach dat zegt als hij aan iets nieuws begint. Maar ik meen het. Iedereen pikt de instructies van mijn assistenten goed op. Iedereen is gefocust om op een hoog niveau te kunnen presteren. Ik ben erg gelukkig met de werklust van de spelers sinds ik hier ben", aldus de nieuwe United-manager.

Kansen
Manchester United speelt in de VS tegen AS Roma, Internazionale en Real Madrid. Robin van Persie is er nog niet bij. Van Gaal lijkt daarom een beroep te gaan doen op Javier Hernandez. "Ik wil hem graag aan het werk zien. Ik weet alleen wat hij heeft gepresteerd onder een andere coach. Na de wedstrijd weet ik meer."

Van Gaal wilde niet ingaan op transfergeruchten. Mats Hummels en Arturo Vidal worden al langere tijd gelinkt aan Manchester United. "Ik ben iemand die mijn spelers wil leren kennen. Daarom kan ik geen antwoord geven. Ik wil alle hier aanwezige spelers een kans geven zichzelf te bewijzen onder mijn trainersschap."