Judoka Verkerk scheurt kruisband af en mist WK

Marhinde Verkerk heeft de voorste kruisband van haar linkerknie gescheurd. Daardoor moet de judoka het wereldkampioenschap, dat eind augustus plaatsvindt, laten schieten. De diagnose werd gesteld, nadat een MRI-scan uitsluitsel gaf over de ernst van de blessure die de wereldkampioene van 2009 dinsdagochtend tijdens een trainingsstage in Keulen opliep.

Het missen van de mondiale titelstrijd is een flinke streep door de rekening van de nummer twee van de wereld. “Het is natuurlijk een zware blessure, maar ik ben ervan overtuigd dat Marhinde hier sterker uitkomt”, zegt bondscoach Marjolein van Unen. “Marhinde heeft een goed team om haar heen en met behulp van sportarts Peter Vergouwen wordt nu de juiste weg voor een spoedig en volledig herstel uitgestippeld.”

Van Unen maakt zich geen zorgen met het oog op het Olympische kwalificatietraject. “Marhinde behoort tot de absolute wereldtop. Als ze straks terug op niveau is, zal ze zich meteen weer kunnen meten met de beste judoka’s in deze klasse.”