UEFA verplaatst duel tussen Dnipro en Kopenhagen

De UEFA heeft ermee ingestemd om het duel tussen Dnipro Dnjepropetrovsk en FC Kopenhagen te verplaatsen. De wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League wordt op 30 juli in Kiev gespeeld. De Deense club wilde eigenlijk helemaal niet naar Oekraïne afreizen vanwege de onrust in het land.

Kopenhagen schakelde al de hulp in van de Deense bond. Voorzitter Jesper Møller van de DBU noemde het zorgwekkend dat de UEFA een team wil sturen 'naar een land en regio waar momenteel heel weinig vliegtuigmaatschappijen willen landen'.

De Europese voetbalbond viel aanvankelijk niet te vermurwen, maar is nu toch van mening dat de situatie in Oost-Oekraïne te onveilig is. Dnjepropetrovsk ligt zo'n tweehonderd kilometer van Donetsk. In de regio woedt al maanden een strijd tussen het leger en pro-Russische-separatisten.

De Oekraïens kampioen Shakhtar Donetsk besloot eerder woensdag zijn thuiswedstrijden dit seizoen in Lviv af te werken. De spelers en technische staf van de club gaan voorlopig in Kiev wonen.