Lauda biedt Ferrari excuses aan

Mercedes F1-directeur Niki Lauda heeft zijn excuses aangeboden aan Ferrari. De Oostenrijker noemde in de krant El Pais de Ferrari F14 T een 'coche de mierda', wat strontkar betekent. Opvallend, want bij het team uit Maranello heeft hij twee van zijn drie wereldtitels gepakt.

Tegenover La Gazetta dello Sport zegt Lauda te ver te zijn gegaan. "Ik bied Ferrari, Di Montezemolo en de Italiaanse fans mijn excuses aan. Ik had dat woord niet moeten gebruiken. Ik zat verkeerd. Ik ga niet op zoek naar smoesjes. Ik heb de president opgebeld en ik heb hem verteld dat ik enorm baal van dit incident. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik heb het interview zoals het uiteindelijk in de Spaanse krant is verschenen, niet gelezen, maar ik was te sterk in mijn bewoordingen en daarvoor verontschuldig ik me."

De Oostenrijker gaat nog verder en prijst zelfs het team uit Maranello. "Ik heb in Hockenheim gemerkt dat Ferrari vooruitgang aan het boeken is en de gevechten van Fernando Alonso waren erg vermakelijk. Ik hoop dat Kimi Räikkönen het ook beter gaat doen. Hij is een kampioen en rijdt nu op posities rond waar hij niet thuishoort. Ik verwacht dat Ferrari het ons nog moeilijk gaat maken. Wij hebben een geweldige auto, maar Ferrari is sterk terug aan het komen."