Taylor wint op World Matchplay met negendarter

Phil Taylor had in de tweede ronde van de World Matchplay totaal geen moeite met Michael Smith. The Power versloeg Smith met 13-6. In de wedstrijd gooide hij zelfs een negendarter. 

"Het is een memorabele avond voor mij en voor al mijn supporters, ik ben dronken van blijdschap", aldus Taylor. Hij gooide zijn negendarter via een 180, 177 en 144. Ondanks dat Taylor hier al veertien keer gewonnen heeft, waarvan de laatste zes edities, wil hij nog een keer winnen. 

"Ik vind het fanstastisch hier, ik houd van het gebouw, van het podium, de mensen, eiegenlijk van alles op dit toernooi. Het is iets waar in in de loop van de jaren verliefd op ben geworden. Om hier nog een keer te winnen zou geweldig zijn."

Er werden nog drie andere wedstrijden gespeeld in de tweede ronde. Adrian Lewis won van Mervyn King met 13-8. Gary Anderson won met dezelfde cijfers van Stephen Bunting. Wes Newton wist pas in de verlenging af te rekenen met Phil Nicholson. Het werd 15-13. 

Vanavond worden in Blackpool de eerste twee kwartfinales gespeeld. James Wade speelt tegen Simon Whitlock en Michael van Gerwen neemt het op tegen Dave Chisnall. De darter die als eerste zestien legs weet te winnen, mag naar de halve finale.