Brons zevenkampster Visser op WK junioren

Nadine Visser heeft op het WK atletiek voor junioren in Eugene de bronzen medaille gepakt op de zevenkamp. Het is de eerste internationale medaille voor Visser, die twee jaar geleden elfde werd en vorig jaar op het EK junioren met de vierde plaats genoegen moest nemen.

In Eugene begon Visser met een razensnelle tijd van 13,24 seconden op de 100 meter horden, waarna ze via onder meer een persoonlijk record bij het kogelstoten uitkwam op 5948 punten. Daarmee bleef ze wel ruim onder haar persoonlijk record van 6110 punten, dit jaar in Götzis neergezet. 

Dat puntentotaal was in Eugene overigens goed geweest voor zilver, want de titelverdedigster, Yorgelis Rodríguez uit Cuba, pakte met 6006 punten het zilver. De wereldtitel ging naar de pas net zeventienjarige Britse Morgan Lake, ruim twee jaar jonger dan haar concurrenten. Het supertalent won vooral enorm veel bij het hoogspringen, waarop ze later dit toernooi ook nog een titelfavoriet is. Met 6148 punten was de Britse in Eugene ongenaakbaar.

De andere Nederlanders vergaat het vooralsnog minder. Job Beintema werd in de halve finales van de 110 meter horden kansloos uitgeschakeld, tienkampers Sybren Blok en Loek van Zevenbergen werden 21e en 26e. Anne Sjoukje Runia schopte het op de 100 meter tot de halve finales, maar bleef ver verwijderd van een finaleplek. Op de 10.000 meter werd Noah Schutte bij de mannen negentiende, zeven plekken achter Bart van Nunen, die de tweede Europeaan was.

Polsstokhoogspringster Domique Esselaar wist zich met een persoonlijk record van 4,10 meter te kwalificeren voor de finale van donderdag. Op de 1500 meter bij de mannen werd Vincent Hazeleger uitschakeld, maar Roy van Eekelen komt donderdag wel in actie in de finale.