Nieuwe eigenaar wil selectie ADO versterken

De nieuwe ADO Den Haag-eigenaar, Hui Wang, wil zich met de club roeren op de transfermarkt. Dat zegt hij donderdag in een interview met Omroep West. "Onze wens is om het team sterker te maken door middel van investeringen. Wat ik kan bijdragen is dat ik mijn netwerk en kapitaal kan inzetten om ADO naar een hoger niveau te tillen."

De Chinees krijgt ADO naar verwachting eind augustus of begin september officieel in handen. Volgens Wang hoeven de fans niet bang te zijn dat de Haagse eredivisionist zijn identiteit verliest. "Het is nog vroeg, maar het is voor ons duidelijk dat ADO hoort bij de stad Den Haag en haar inwoners. Dit mag nooit veranderen."

Wang wil nu hij de club heeft overgenomen ook het stadion kopen. "Ik denk dat vanuit het perspectief van toekomstige ontwikkelingen het stadion misschien wel te klein is", denkt hij al een stap verder. "Ik denk zelfs dat het noodzakelijk is om het stadion uit te breiden zodat het plaats kan bieden aan meer mensen." Het Kyocera Stadion biedt plaats aan vijftienduizend toeschouwers.