Wiggins twijfelde of tourwinst het waard was

Bradley Wiggins heeft gewenst dat hij de Tour de France nooit had gewonnen. Dat zei de 34-jarige wielrenner tegen de BBC. De Sky-topper had moeite met de plotselinge roem die die zege teweeg bracht. "Ik vertrok als relatief onbekende naar de Tour. Toen ik terugkwam was ik een week lang de bekendste man van het land."

Wiggins heeft inmiddels de roem een plekje gegeven. "Het is heel moeilijk om zo bekend te zijn als je gewoon normale dingen wilt doen met je kinderen. Dat was niet makkelijk, maar ik denk dat je ermee om leert gaan." Daarbij kreeg hij hulp van baanwielrenner Chris Hoy. "Met hem praten hielp enorm veel, omdat hij hetzelfde mee had gemaakt na de Spelen van Beijing. Je realiseert je dan dat je niet de enige bent."

De eerste Britse tourwinnaar is momenteel in Glasgow om namens Engeland aan de Gemenebestspelen mee te doen bij het baanwielrennen. Hij mikt daar op een gouden plak. Die ontbreekt nog op zijn palmares. Op de Spelen van Rio in 2016 wil hij ook op de baan in actie komen en dan een vijfde gouden plak winnen. Op de weg mikt hij op Parijs-Roubaix. "Die zou ik graag een keer winnen."