Barça-debuut Suárez mogelijk tegen Real

Luis Suárez maakt zijn debuut voor FC Barcelona mogelijk in de eerste Clasico van het Spaanse voetbalseizoen. De schorsing van de Uruguayaan loopt zaterdag 25 oktober af. In datzelfde weekeinde spelen de Catalanen tegen Real Madrid, zo bleek donderdag tijdens de loting voor het competitieschema.

Overigens vecht Suárez zijn straf, die hij kreeg voor het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini op het WK, nog wel aan bij het CAS. Naar verwachting velt het sporttribunaal half augustus een oordeel. De 27-jarige aanvaller kwam deze zomer over van Liverpool.

Zowel Barcelona als Real Madrid begint het seizoen met een thuiswedstrijd. De ploeg van trainer Luis Enrique ontvangt in het weekeinde van 23 augustus Elche, terwijl de Madrilenen het voor eigen publiek opnemen tegen promovendus Cordoba. Kampioen Atlético Madrid gaat op bezoek bij Rayo Vallecano.

De eerste Madrileense derby tussen Real en Atlético, die elkaar vorig seizoen ook troffen in de Champions League-finale, is in het weekeinde van 13 september. De laatste speeldag van de Primera Division is op 24 mei.