FC Utrecht maanden zonder Duplan en Zullo

FC Utrecht heeft ruim twee weken voor de start van de Eredivisie een flinke tegenslag gekregen. De ploeg van coach Rob Alflen kan de komende maanden niet beschikken over Edouard Duplan en Michael Zullo. Duplan heeft zijn knieschijf gebroken, Zullo scheurde op een training de voorste kruisband in zijn linkerknie.

Duplan is inmiddels geopereerd. De Franse aanvaller brak zijn knieschijf ook al in januari en was juist op de weg terug. Hij staat zo'n vier maanden buitenspel.

Linksback Zullo staat naar schatting negen maanden buitenspel, maar hoopt zelf op een sneller herstel. "Ik voelde meteen dat er iets mis was, maar je hoopt altijd dat uit de scan blijkt dat het meevalt", zegt hij op de website van zijn belangenbehartiger Sport Promotion. "Hoelang ik eruit zal zijn? Hopelijk niet meer dan een half jaar."

De Australiër, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor Adelaide United, leek juist af te stevenen op een basisplaats. "Het ging in de voorbereiding erg lekker. Maar nu zal ik me volledig moeten instellen op mijn revalidatie." In overleg met de medische staf wordt besloten of hij zich in Nederland of Australië laat opereren.