Haase maakt overuren in Gstaad

Robin Haase heeft met veel pijn en moeite de kwartfinale van het ATP-toernooi in Gstaad bereikt. De Haagse tennisser, de nummer 51 van de wereld, had drie sets nodig om zich van Henri Laaksonen uit Zwitserland, de nummer 319, te ontdoen. Na twee uur en achttien minuten stond de 6-4, 1-6 en 7-5 eindstand op de borden.

Haase moet nu tegen Mikhail Youzhny. De als eerste geplaatste Rus won het Zwitserse toernooi vorig jaar door Haase te verslaan.

Haase begon met een valse start aan de wedstrijd. De Nederlander liep tegen een vroege break aan en kwam met 2-0 achter. De Hagenaar brak terug en kwam op 2-2, maar direct daarna volgde nog een break. De set ging met 6-4 naar de verliezend finalist van vorig jaar.

Ook in de tweede set was Laaksonen met een vroege break bij de les. De in Finland geboren Zwitser liet zich de kaas nu niet van het brood eten en liep via nog een break uit naar 5-0. Haase won nog wel een game, maar de set was al verloren.

De beslissende set begon ook weer slecht voor Haase toen hij zijn eerste servicebeurt inleverde. Laaksonen kon de break nu echter niet bestendigen en tot 4-3 verliep de set op service. Haase brak toen naar 5-3, maar verzuimde de wedstrijd uit te serveren. Op 6-5 liep hij op de opslag van de Zwitser uit naar 0-40 en nu liet hij de zege niet meer glippen.