Vitesse is verdachtmakingen beu en nodigt KNVB uit

Vitesse heeft afkeurend gereageerd op het besluit van de KNVB om de overname van de Arnhemse club in 2010 nader te onderzoeken. De Nederlandse voetbalbond acht een hernieuwd onderzoek noodzakelijk, naar aanleiding van een publicatie in Voetbal International.

Het weekblad meldde onlangs dat Roman Abramovic wel degelijk een rol heeft gespeeld bij de overname van Vitesse in 2010. Die rol van de eigenaar van Chelsea is door Vitesse altijd ontkend.

De KNVB startte al eerder een onderzoek naar de overname, en vond toen niets dat niet door de beugel kon. Omdat VI onlangs aangaf dat de voetbalbond destijds misleid is door Vitesse, zal de KNVB een nieuw onderzoek instellen.

Op de burelen van Vitesse is met groot ongenoegen kennisgenomen van dat besluit van de KNVB. "Vitesse is de verdachtmakingen aan haar adres beu", schrijft de club via de officiële kanalen. "Daarom nodigt de clubleiding van Vitesse de KNVB uit om in gesprek te gaan om alle eventuele onduidelijkheid weg te nemen en voornamelijk de onwaarheden uit de wereld te helpen."

Volgens Vitesse zijn de aantijgingen van Voetbal International ongegrond. "Diverse media en personen publiceren suggestief over Vitesse en doen dit zonder wederhoor te plegen. Om verdere verspreiding van onwaarheden omtrent de bestuurlijke structuur, ook wel governance genoemd, te voorkomen geeft Vitesse graag tekst en uitleg aan de KNVB."

"Vitesse herkent zichzelf niet in de eenzijdige analyses en conclusies van diverse media. Vitesse benadrukt dat het altijd aan de normen en eisen van de KNVB heeft voldaan en dit blijft doen."