Roma slaat weer slag op transfermarkt

Kevin Strootman en Urby Emanuelson krijgen gezelschap van Davide Astori. De 27-jarige centrumverdediger komt over van Cagliari. Die overstap is in eerste instantie van tijdelijke aard, maar Roma heeft de mogelijkheid om de huurperiode van een jaar volgend jaar zomer om te zetten in een definitieve transfer. Dat meldt Cagliari via de officiële kanalen.

"De club maakt hiermee bekend Davide Astori te laten vertrekken naar AS Roma. Het betreft een verhuurperiode van een jaar, met een optie tot koop", zo luidt de officiële verklaring van de club uit Sardinië.

Onlangs zette Astori nog zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem voor drie seizoenen aan Cagliari zou binden, maar die verbintenis weerhoudt de Italiaanse verdediger er niet van om zijn geluk voor minimaal een jaar in de hoofdstad te beproeven. "Ik ben hier zes jaar lang geweest, en ben opgegroeid en volwassen geworden hier op Sardinië", liet Astori zich eerder deze week nog ontvallen. "Ik wil mijn dankbaarheid aan Cagliari tonen. Ik ben voorzitter Tommaso Giulini dankbaar. We hebben deze beslissing samen genomen."

Astori is niet de eerste nieuweling die Roma-trainer Rudi Garcia in het nieuwe seizoen tot zijn beschikking heeft. Eerder maakten Ashley Cole, Seydou Keita, Juan Iturbe en Emanuelson al de overstap naar Rome.