Hateboer schuldbewust: "Dat geeft de doorslag"

Hans Hateboer zal met weinig plezier terugdenken aan de uitschakeling door Aberdeen (1-2 nederlaag). De verdediger van FC Groningen speelde donderdagavond een negatieve hoofdrol.

Bij een 0-0 tussenstand hief Hateboer buitenspel op, waardoor Eric Botteghin zich uiteindelijk genoodzaakt zag om aan de noodrem te trekken. De Braziliaanse verdediger haalde aanvaller Jonny Hayes neer, en zag Adam Rooney vanaf elf meter voor de openingstreffer tekenen.

Na afloop stak Hateboer de hand in eigen boezem. "Volgens mij hief ik buitenspel op. Ik bleef drie meter achter de andere verdedigers hangen. Dat is gewoon dom", baalde hij tegenover FOX Sports. "Ik vond dat we verder aardig verdedigden, maar deze fouten geven de doorslag."

Ook Michael de Leeuw deed weinig moeite om zijn teleurstelling te verbergen. De 27-jarige middenvelder had in de tweede helft de gelijkmaker op zijn schoen, maar faalde oog in oog met doelman Jamie Langfield. 

"Als ik die bal gewoon in de hoek schiet, dan staat het 2-2", aldus De Leeuw. "Dat moest gewoon een honderd procent doelpunt zijn. Zo'n bal moet erin. Als dat niet lukt heb je wel een flink baalmomentje, maar dan hoop je al snel dat er nog een mogelijkheid komt."

Die mogelijkheden kwamen er genoeg, maar gescoord werd er niet meer in de Euroborg. Met name via uitblinker Tjaronn Chery stichtte FC Groningen nog gevaar, zonder daarvan de vruchten te plukken.