Giggs: "Van Gaal heeft aura Ferguson"

Ryan Giggs is na ruim een week onder de indruk van zijn nieuwe manager Louis van Gaal. In een interview in de Britse krant The Guardian vergelijkt de assistent-trainer van Manchester United Van Gaal met zijn voormalige manager Sir Alex Ferguson. "Zij hebben een bepaald aura over zich heen. Een aura dat komt uit succes."

Vier dagen nadat Van Gaal Oranje naar de derde plaats op het WK loodste, meldde hij zich al bij zijn nieuwe club. Volgens Giggs heeft de Nederlandse trainer direct indruk gemaakt. "In deze korte tijd heb ik gezien waarom hij veel prijzen heeft gewonnen. Hij wil dat alles goed wordt uitgevoerd van de eerste tot en met de laatste minuut van de training."

Giggs prijst ook de duidelijkheid die de spelers krijgen van de nieuwe manager. "Van Gaal heeft een unieke manier om iets over te brengen. Als je een fout maakt, krijg je dat direct te horen, maar als je het goed doet, zegt hij het ook. Je weet als speler direct wat je fout of goed doet."

Volgens Giggs vraagt de voormalig bondscoach van Oranje aan spelers een wedstrijd als een schaker te benaderen. "Ze moeten vooruit denken. We hebben veel ervaring verloren en er staan jonge spelers klaar om het over te nemen. Spelers die beter willen worden en zich willen ontwikkelen onder de nieuwe manager."

In het verleden werkte Giggs 23 seizoenen onder Ferguson en ziet ook verschillen. "We trainen nu veel meer met de bal dan onder Ferguson en David Moyes", zegt de Welshman die 672 wedstrijden voor United speelde. "Dit is een nieuwe manier van werken, maar de manager gelooft in deze filosofie en hij heeft er al veel succes mee behaald."