Norwich blundert met oefenpot tegen verkeerde ploeg

Norwich City heeft zijn excuses aangeboden aan een club uit de Italiaanse Serie D, die de Engelsen met 13-0 dacht te hebben verslagen.

De club van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer zou afgelopen weekend een oefenduel spelen tegen Novara (Serie C). Nadat de tegenstander afzegde, werd zondag tegen Saint-Christophe Vallee d'Aoste gespeeld. Althans, dat dacht men in Norwich.

Op de officiële website meldde Norwich dat het met 13-0 van de ploeg uit de Serie D had gewonnen. Dit leidde tot een boze reactie van Saint-Christophe, omdat zij helemaal niet tegen The Canaries gespeeld hadden. De Engelsen bleken tegenover een regionale amateurselectie uit Aosta te hebben gestaan.

Weinig tegenstand
Via een statement heeft de degradant uit de Premier League inmiddels zijn excuses aangeboden. "We hebben ons oefenduel snel moeten regelen, omdat de oorspronkelijke tegenstander, derdeklasser Novara, in laatste instantie had afgezegd. De ontvangst in de regio was trouwens bijzonder hartelijk."

Manager Neil Adams zei kort na de wedstrijd al dat hij meer van de tegenstander had verwacht. "Ik had liever een zwaardere wedstrijd voor mijn spelers gezien. Veel goals maken is mooi, maar we moeten vanaf nu wel beter getest worden dan vandaag."