De Jong hoopt op officieel afscheid bij Ajax

Siem de Jong maakte onlangs de overstap van Ajax naar Newcastle United. De aanvaller had weinig tijd om zijn oude club vaarwel te zeggen. "Ik ben sinds mijn vertrek niet meer teruggeweest. Dat is wel apart, want ik heb sommige spelers en stafleden amper gedag kunnen zeggen", zegt de aanvallende middenvelder in het Algemeen Dagblad.

De Jong hoopt dat ook snel afscheid te kunnen nemen in Amsterdam. "En ook van de fans wil ik graag afscheid nemen. Ik hoop dat dat snel kan gebeuren. En dat moet ook gaan lukken, want wij spelen veel van onze wedstrijden op zaterdag."

Goede entree
Siem de Jong heeft in zijn eerste duels voor Newcastle United al een goede indruk achtergelaten bij de Engelse fans. De aankoop scoorde in de voorbereiding al twee keer. Manager Alan Pardew heeft de 25-jarige speler al uitgeroepen tot vice-aanvoerder.

In de afgelopen zeven jaar speelde De Jong 244 officiële wedstrijden voor Ajax, waarvan 168 in de Eredivisie. Hij scoorde in competitieverband 57 keer. De Amsterdammers wonnen met De Jong in de gelederen vier landstitels en één keer de KNVB Beker.