Van Aanholt verheugd met nieuwe club

Patrick van Aanholt hoopte in het nieuwe seizoen in de Premier League uit te komen en werd door Sunderland op zijn wenken bediend. De 23-jarige vleugelverdediger bracht de voorbije twee seizoen op huurbasis door bij Vitesse, en wilde vervolgens voor zijn kans bij Chelsea strijden. Al snel werd echter duidelijk dat José Mourinho het niet in de Oranje-international ziet zitten.

Sunderland ziet wél potentie in de talentvolle linksback, en hapte toe. Van Aanholt hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken toen The Black Cats zich meldden. "Ik hoefde maar een seconde na te denken om in te stemmen met het aanbod van Sunderland", zegt hij op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever.

"Het is een geweldige club en voor mij een kans om langer in Engeland te spelen", vervolgt Van Aanholt. "Dit is een fraaie kans voor mij nadat ik tweeënhalf seizoen in Nederland heb gespeeld en meerdere keren door Chelsea ben verhuurd."

Tweede kans
Van Aanholt verliet de jeugdopleiding van PSV al op jonge leeftijd voor een avontuur bij Chelsea. In 2010 mocht hij debuteren in het shirt van The Blues, maar van een doorbraak bij de vermogende club kwam het nooit.

De in Den Bosch geboren verdediger is vastberaden om te laten zien dat hij het niveau van de Premier League aankan. "Ik wil mezelf bewijzen in de Premier League, zodat iedereen kan zien waartoe ik in staat ben."