Piqué snapt verontwaardiging over Mathieu niet

De transfer van Jérémy Mathieu naar FC Barcelona is met gemengde reacties ontvangen onder de Catalaanse aanhang. Gerard Piqué is blij met zijn nieuwe collega. Volgens de Catalaanse mandekker zat Barcelona sinds het vertrek van Carles Puyol dringend verlegen om een ervaren centrumverdediger, en Mathieu voldoet in zijn optiek aan dat profiel.

De gefronsde wenkbrauwen begrijpt hij dan ook niet. "We moesten ons versterken op die positie", vertrouwde de Spaans international de verzamelde media zaterdag toe. "Mathieu heeft het op die positie bij Valencia erg goed gedaan en ik ben verheugd met zijn komst."

Xavi en Fàbregas
Voorts kwam Piqué te spreken over Xavi, die ondanks een voortdurende geruchtenstroom bij Barcelona lijkt te blijven. "Ondanks alle geruchten over een vertrek is er uiteindelijk niets gebeurd", aldus Piqué. "Ik heb altijd gevonden dat Xavi nog een rol kan spelen in dit team."

Cesc Fàbregas, daarentegen, koos wel voor een transfer. "Cesc wilde zich belangrijk voelen bij Barcelona en koos uiteindelijk eieren voor zijn geld. Chelsea heeft een goede speler aangetrokken", besloot Piqué.