Mercedes biedt Hamilton excuses aan na opnieuw uitvalbeurt

Het Formule 1-team van Mercedes heeft zijn excuses aangeboden aan Lewis Hamilton. De Brit moest vanmiddag in de kwalificatie voor GP van Hongarije zijn auto al vroeg aan de kant zetten toen deze vlam vatte. Vorige week had hij met een kapotte remschijf ook al pech in de kwalificatie.

"Ik vind het erg jammer voor Lewis. Het team heeft hard gewerkt om onze coureurs de beste mogelijke auto's te geven, dus het is balen dat hij opnieuw een probleem had in de kwalificatie", aldus teambaas Toto Wolff.

"Een Mercedes in de brand is niet wat we willen laten zien aan de wereld. Hierbij bied ik mijn verontschuldigingen aan aan Lewis en al zijn fans. We hebben hem weer een probleem gegeven en wederom staat er hem een zware klus te wachten voor de wedstrijd. Maar als iemand het kan, is het Lewis."

Het team is door de brand genoodzaakt de motor en versnellingsbak te vervangen. Hamilton zal hierdoor morgen uit de pits moeten starten. Hij staat daar dan niet alleen, want ook McLaren-rijder Kevin Magnussen zal daar vandaan starten.