Gerbrands: "Liggen andere namen klaar"

PSV is druk op zoek naar versterkingen voor komend seizoen. Algemeen directeur Toon Gerbrands stelt dat de Brabanders nog vier aanwinsten willen presenteren.

"Twee centrale verdedigers, een middenvelder en een aanvaller voor in de breedte", zei Gerbrands tegen de NOS. De algemeen directeur van PSV ging onlangs aan de slag in Eindhoven. De oud-volleyballer werkte jarenlang voor AZ en is bij PSV aangesteld als vervanger van Tiny Sanders.

PSV hoopt Belgisch international Steven Defour over te nemen van FC Porto. De Eindhovenaren willen niet te diep in de buidel tasten. "Wij komen er volgens mij ook wel uit met hem. Alleen moet het tussen PSV en FC Porto lukken en er zitten ook nog investeringsmaatschappijen bij."

"Wij betalen goed, maar geen megabedragen", aldus Gerbrands, die Karim Rekik opnieuw wil huren van Manchester City. "De afweging tussen tempo en geduld is hierbij een dilemma. Dan wachten we liever een week, dan dat we een ander nemen en hij volgende week wel beschikbaar is."

Wanneer Defour en Rekik niet naar PSV komen, dan hebben de Brabanders een plan B. "We gaan eerst voor de besten, maar als dat niet lukt, liggen de andere namen klaar", besluit Gerbrands. PSV presenteerde deze zomer al centrumspits Luuk de Jong en keeper Remko Pasveer.