Moisander: "Kenneth was echt top"

Niklas Moisander boekte zaterdag met Ajax een oefenzege op Benfica (0-1). De aanvoerder was na de overwinning in Lissabon lovend over doelman Kenneth Vermeer.

Ajax won in Estádio da Luz dankzij een goal van Ricardo Kishna. In de slotfase keerde uitblinker Vermeer nog een strafschap van Francesco Jara. Moisander (28) vond de vervanger van Jasper Cillessen van grote waarde in de oefenwedstrijd. Moisander hoopt net als Vermeer deze zomer te transfereren.

Strafschop
De Fin heeft aangegeven een stap hogerop te willen maken en Vermeer wil niet op de bank blijven zitten. "Na de wedstrijd geef je Kenneth positieve feedback. En bedank je hem dat hij ons heeft helpen winnen", zegt Moisander op de clubsite van Ajax.

"Aan de penalty ging overigens wel een schwalbe vooraf. Het was helemaal geen penalty. Maar we weten dat we als team op Kenneth kunnen vertrouwen. Ik gun hem alles", aldus de aanvoerder over de tweede doelman van Ajax.

Vertrouwen
"Kenneth was echt op zijn top. Je weet dat Kenneth over katachtige reacties beschikt. Die penalty had hij nog klemvast ook. Hij is een fantastische doelman", vond trainer Frank de Boer.

Moisander is vol vertrouwen voor de start van het nieuwe seizoen. "We moeten beseffen dat Benfica een tegenstander van Champions League-niveau is. Ik ben blij dat we hebben gewonnen van deze goede tegenstander. We kunnen tevreden zijn over onze eerste helft. In de tweede helft hadden zij door alle wissels frissere benen. Terwijl wij gewoon negentig minuten speelden."