Roma geeft Strootman prijskaartje van 100 miljoen euro

Louis van Gaal lijkt Kevin Strootman uit zijn hoofd te moeten zetten. Het prijskaartje dat AS Roma de Nederlandse middenvelder om zijn nek heeft gehangen is niet misselijk. Sinds de aanstelling van Van Gaal als hoofdtrainer wordt Manchester United onophoudelijk in verband gebracht met Strootman, die tot zijn blessure een belangrijke rol vervulde in het Oranje van de ervaren oefenmeester.

Rudi Garcia, trainer van Roma, voelt echter weinig voor een vertrek van Strootman. Om die woorden kracht bij te zetten en The Red Devils af te schrikken heeft de Franse trainer een torenhoge vraagprijs vastgesteld.

"Wat zal ik zeggen over de geruchten omtrent Strootman en Manchester United", reageerde Garcia tijdens een persconferentie na afloop van de 3-2 nederlaag tegen de formatie van Van Gaal. "Misschien zouden we bij een bod van honderd miljoen om de tafel gaan en erover nadenken."

Strootman kwam zaterdag niet in actie tegen United, omdat hij nog altijd herstellende is van een zware knieblessure. Hij zag zijn ploeggenoten met 3-0 achter komen, en uiteindelijk terugkomen tot 3-2.

Afwachten
Van Gaal liet zich onlangs tegenover The Guardian ontvallen dat hij Strootman in de gaten zal houden. "Ik kan Strootman wel beoordelen, maar hij is zes maanden geblesseerd. We moeten afwachten hoe hij van zijn blessure herstelt", zei hij toen. "Het is niet makkelijk om te voorspellen hoe sterk hij terugkomt, dus dat moeten we afwachten."