Rutten: "Gaat om realisme en resultaat"

Feyenoord boekte in het slot van vorig seizoen succes met een relatief defensieve strijdwijze, en Fred Rutten is niet van plan die strategie overboord te gooien. Naar eigen zeggen is Rutten voorstander van aanvallend voetbal, en wil hij die visie ook overdragen aan zijn spelers. Dat betekent evenwel niet dat Feyenoord in het nieuwe seizoen koste wat kost aanvallend voetbal zal nastreven.

"De club en ik spelen natuurlijk bij voorkeur aantrekkelijk en aanvallend voetbal", legt Rutten uit in een vraaggesprek met Voetbal International. "Ook het publiek ziet dat uiteraard het liefst, maar allemaal willen we boven alles resultaat."

5-3-2
Ook het 5-3-2-systeem zoals Ronald Koeman vorig seizoen introduceerde bij de Rotterdammers behoort tot de mogelijkheden. In beginsel kiest Rutten echter voor een andere formatie. Het 5-3-2-systeem reserveert hij voor sterkere tegenstanders.

"Als we straks, bijvoorbeeld in Europees verband, een op papier sterkere tegenstander aftroeven met wat in de volksmond een meer verdedigende speelstijl heet, is iedereen hier dik tevreden", weet Rutten. "Het gaat om realisme en resultaat."

Voorbereiding
Voor Feyenoord zit de voorbereiding op het nieuwe seizoen er voor een groot deel op. Afgelopen woensdag speelde de ploeg in een oefenwedstrijd gelijk tegen Real Sociedad (1-1). Aankomende woensdag staat de eerste ontmoeting met Besiktas in het kader van de voorronde van de Champions League op het programma.