Guardiola dolblij: "Hij kan alles"

Pep Guardiola is in de wolken met de komst van Robert Lewandowski. De Poolse spits had niet lang nodig om zijn trainer te overtuigen van zijn kwaliteiten. Lewandowski is bezig aan zijn eerste weken bij Bayern en doet meteen van zich spreken. Zaterdag kreeg hij de handen van de fans op elkaar, toen hij op prachtige wijze het net vond tijdens de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-2).

De van Borussia Dortmund overgekomen spits controleerde een moeilijke bal, kapte twee spelers uit, om de bal vervolgens op elegante wijze over de doelman heen te wippen. Omdat Bayern de strafschoppen vervolgens beter nam ging Der Rekordmeister door naar de finale van de Telekom Cup.

Na afloop van die wedstrijd was Guardiola met name te spreken over de inbreng van zijn nieuwe aanvaller. "Lewandowski is een topspeler", zo liet hij de verzamelde media optekenen. "Hij kan alles. Ik dank de club voor zijn komst."

Instinct
Ook de hoofdrolspeler zelf was tevreden over zijn optreden in het shirt van zijn nieuwe werkgever. Zijn fraaie treffer was het bewijs van de waarde die hij kan hebben voor Bayern. "Het was een superdoelpunt, puur op instinct", liet hij weten.

Ribéry
De goede vorm van Lewandowski was niet het enige lichtpunt voor Guardiola, die Arjen Robben nog moest missen vanwege diens vakantie. Franck Ribéry maakte zijn rentree na een ernstige rugblessure, die hem eerder deze zomer al het WK kostte.


De treffer van Robert Lewandowski in beeld. (Bron: Vine)