Vertonghen: "Ik wil bij Tottenham blijven"

Jan Vertonghen is niet bezig met een transfer naar een grote Europese topclub. De Belgische verdediger wil eerst volledig fit worden. "Het spreekt voor zich dat ik heel graag bij Tottenham Hotspur wil blijven. Ze hebben me een nieuw contract voor vijf jaar aangeboden. Dat zie ik als een mooi bewijs dat ze vertrouwen in mij hebben", sprak Vertonghen op de Belgische Radio 1.

Aan het einde van vorig seizoen liet de oud-Ajacied nog merken dat hij graag weer Champions League wilde spelen. Zijn zaakwaarnemer zei eerder deze maand nog dat verschillende clubs interesse in Vertonghen hebben.

Blessure
Voorlopig wil de 27-jarige international eerst herstellen van zijn blessure. "Ik ben met een enkelblessure aan de WK-wedstrijd tegen Argentinië begonnen. Daar moet ik nu voorzichtig mee omgaan."

"Vorig seizoen viel ik van de ene blessure in de andere, en dat wil ik nu absoluut vermijden." Jan Vertonghen speelde afgelopen jaargang 33 officiële duels voor Tottenham Hotspur, waarvan 23 in de Premier League. Een seizoen eerder, zijn eerste in Noord-Londen, kwam hij nog tot 49 officiële wedstrijden.