[Tour] Ten Dam: het bleef maar goed gaan

Laurens ten Dam was na afloop van de laatste touretappe erg tevreden over zijn prestaties van de afgelopen weken. "Het bleef maar goed gaan", zegt de nummer negen van het klassement. "Dat is fijn. Het is heel leuk als je drie weken lang in orde bent. Dit jaar ging de derde week weer veel beter dan vorig jaar."

Bauke Mollema, de nummer tien, was niet helemaal tevreden over zijn Tour. "Vorig jaar was ik in de laatste week niet meer helemaal fit. Dit keer heb ik in het begin wat problemen gehad die me vrij veel energie hebben gekost. Daardoor was ik in de Vogezen en de Alpen niet helemaal top", zegt de Belkin-renner, die vorig jaar nog zesde werd.

"Hoeveel parten het me precies heeft gespeeld is natuurlijk lastig in te schatten, maar in de Tour is elk procentje van belang", gaat hij verder. "Ik ben blij dat ik de schade uiteindelijk heb weten te beperken. Het is balen dat ik gisteren nog wat ben gezakt." Mollema zakte zaterdag door een rampzalige tijdrit van de zevende naar de tiende plek in het klassement.

Lars Boom zal zich zijn zege in de vijfde etappe nog lang heugen. "Ik denk nog steeds veel aan mijn ritzege in Arenberg", zegt hij over de veelbesproken kasseienrit. "Als ik thuis ben ga ik de rit ook zeker nog een keer terugkijken. Het was een soort van koninginnenrit, er gebeurde heel veel en ik ben heel trots dat ik uiteindelijk de winnaar ben geworden."